Hulpmiddelen Voor Gehandicapten

Ga naar
De Roode Draak
De Roode Draak

De Roode Draak

De Roode Draak is eind 2011 opgericht door Cindy van het Ende voor haar zoon Jelte. Jelte was een gezond en gelukkig jongetje van 8 jaar tot hem in september 2009 iets verschrikkelijks overkwam. Jelte werd zwaar mishandeld door 2 oudere jongens en liep hierbij ernstig hersenletsel op. Jelte lag lange tijd in coma en werd in Nederland vegetatief en uitbehandeld verklaard. Met de hulp van Stichting Jelte is Cindy samen met Jelte voor bijna een jaar vertrokken naar Amerika, om daar te revalideren. Cindy volgde daar intensieve scholing in behandeling van kinderen en jongeren met NAH en andere neurologische aandoeningen zoals Cerebrale Parese.

Om andere kinderen in Nederland ook deze mogelijkheden te kunnen bieden werd er met De Roode Draak een professioneel behandel- en begeleidingscentrum opgericht. De naam ‘De Roode Draak’ komt van Jelte’s lievelingsboek over een sterke dappere rode draak die alle tegenslagen overwint. Waar 10 jaar geleden Jelte naar Amerika moest afreizen voor de beste behandeling, verwelkomen wij nu cliënten van over de hele wereld voor de meest effectieve methodes en behandelingen. Daar zijn we enorm trots op!

Bij De Roode Draak bieden we behandeling en begeleiding volgens onze Neuroblend Methode. De Neuroblend Methode is een specifieke combinatie van verschillende onderdelen van methodes die werkzaam zijn gebleken, hetzij wetenschappelijk, hetzij in de praktijk. Ook bieden wij als enige in de Benelux de Mollii Suit aan. De Mollii Suit is een uniek hulpmiddel voor mensen met spasticiteit, beperkte mobiliteit, verhoogde en verminderde spierspanning.

Behandeling:
Met de Neuroblend Methode maken we gebruik van diverse effectieve technieken om te ontwikkeling in de 7 ontwikkelingsgebieden te meten, te behouden en te bevorderen. Met ons multidisciplinair team werken we vanuit ons vakgebied als behandelaars, maar met daarnaast ook diverse specialisaties zoals Sensorische Integratie, Doman Methode, Leespraat, Reflexintegratie, Visuele Screening, Slaapproblematiek, Mollii, Braingym et cetera.
Onze behandeling is intensief en langdurig. Wij zijn namelijk van mening dat het niet realistisch is resultaat te verwachten op basis van bijvoorbeeld 2 keer een half uur therapie per week. Herhaling is the key!

Begeleiding:
Ook met de dagbesteding en kinderopvang werken we volgens de Neuroblend Methode. In een fijne, veilige en gestructureerde setting bieden we een zinvolle dagbesteding. We houden daarbij rekening met wat jij nodig hebt en waar jij gelukkig van wordt. We bieden ontwikkelings- en belevingsgerichte activiteiten aan zoals onze zorgklas, met een stukje onderwijs op maat, de tovertafel, de snoezelruimte en het verzorgen van onze dieren.
De begeleiding is altijd één op één. De kinderen zullen hierdoor echt de aandacht krijgen die zij verdienen. Er is een mogelijkheid om een groep van één op twee begeleiding te creëren, maar deze groep wordt met overleg en aandacht samengesteld.

Wilt u graag meer informatie over ons centrum, onze behandeling, onze begeleiding of over de Mollii Suit? Bezoek dan eens onze website of stuur ons een mailtje (info@deroodedraak.com) of bel ons (06-27915407). Wij horen en zien u graag!