Hulpmiddelen Voor Gehandicapten

Ga naar
Buts en Bofn
Buts en Bofn

Buts en Bofn

Emoties visualiseren

Buts en Bofn is een methodiek die gebruikt wordt om emoties inzichtelijk te maken. Met de losse blokjes visualiseer je in 1 oogopslag een hulpvraag, gedachte, emotie of gevoel. Deze methodiek helpt je kind te praten over wat er gebeurt.

Het visueel maken van gevoelens geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. Gevoelens uiten zonder hier direct woorden aan te hoeven geven. Is er een hulpvraag en is het lastig deze helder te krijgen? Is het moeilijk om door te dringen tot de kern van het probleem? Maak onderscheid en verbinding tussen gedachten en gevoelens. Zo kom je snel tot de kern van het probleem en wordt de hulpvraag beantwoord.

Ouders, coaches, leerkrachten, (ortho) pedagogen, psychologen, ambulante- en andere begeleiders kunnen deze methodiek gebruiken bij ondersteuning van kinderen en volwassenen met diverse problemen of vraagstukken. De methodiek kan op verschillende manieren gebruikt worden: als communicatiemiddel, voor psycho-educatie, bij cognitief gedragstherapeutische interventies of als aanvulling op bestaande methoden.

Ga naar Buts en Bofn

Bekijk hier de pitch van Jeanette over Buts en Bofn