Nieuwsoverzicht

2019 Gwoon gestart

maandag 30 december 2019
2019 Gwoon gestart

Op 31 januari 2019 waren we het allebei beu. We zaten zo vast in onze routines dat er wat moest gebeuren. Edith riep tegen Maartje, 'We gaan samen iets opstarten en ik weet al wat! Kom dinsdag bij me langs om te brainstormen'. We zaten boordevol ideeën, maar het idee een website te starten voor ouders van zorgintensieve kinderen zat bij ons beiden heel diep. Aangezien we beide moeder zijn van een kind met LVB en ASS weten we hoe lastig het is om de juiste producten of diensten voor ze te vinden. Nooit kunnen we gezellig shoppen en rondsnuffelen. Alles moet gegoogled en uitgezocht worden. Het is een heel karwei in ons toch al drukke bestaan de juiste weg te vinden.

De hele maand februari stond in het teken van de brainstorm. We hebben bij dezen en genen advies ingewonnen over hoe een goede website op te zetten, maar wisten gewoon niet hoe te starten. Tot de broer van Maartje heel droog vroeg waarom we nog geen Facebook hadden. Wat een No-Brainer! Natuurlijk! Zo konden we onder de toen nog werknaam ShoppingNeedZ peilen hoe de reacties waren van de bezoekers en of er überhaupt behoefte was aan onze vitruele winkelstraat.

Maart zijn we met onze Facebook en Instagram pagina gestart. De trein was vertrokken en we gingen hard. Moeiteloos vonden we bedrijf na bedrijf dat mooie producten ontwikkelde voor kinderen met een beperking. In deze maand bezochten we ook het toneelstuk Lastige ouders. Dat maakte veel indruk op ons.

In April en Mei blijven we iedere dag posten op onze social media en zijn erg blij met het groeiend aantal likes op onze social media. In de tussentijd voeren we achter de schermen gesprekken met allerlei mensen over hoe onze website op te starten en in te richten. Maar van een échte klik is nog geen sprake. Ook hebben we in deze maanden een mooie lezing bijgewoond van Odet Stabel bij Ontmoeten enzo die ons waardevolle informatie geeft over levend verlies. Daar hebben we echt veel van geleerd.

Uiteindelijk hebben we begin Juni een zeer inspirerend gesprek met Ranco Mes van Visit Media. Hij tilt in één uur ons concept naar een hoger niveau. Wauw iemand die écht snapt wat we willen en het voor ons kan uitvoeren! We zijn hartstikke gelukkig en gaan vol goede moed naar huis.

In deze maand hebben we ook op de Veine dagen voor het eerst de kans ons idee live voor te stellen aan de bezoekers en standhouders. Iedereen is erg enthousiast over ons voornemen en we gaan met genoeg munitie naar huis om na de zomervakantie te starten met het uitvoeren van ons plan. Het echt inrichten van de website die inmiddels in September de naam Gwoon handig heeft gekregen.

Kort, krachtig, duidelijk. De G staat natuurlijk voor Gehandicapt. We willen duidelijk uitdragen dat je ook met een beperking Gwoon bent en Gwoon meedoet en meetelt in onze maatschappij. Gwoon handig dekt de lading voor wat we presenteren: producten en diensten die nodig zijn voor kinderen met een beperking. Gwoon handig dat je het allemaal op één centrale plek, aantrekkelijk en overzichtelijk gepresenteerd kunt vinden. Allemaal voor gewone gezinnen met speciale behoeftes.

Streven is in de toekomst zoveel mogelijk van deze bedrijven te verzamelen op onze site. Oktober zijn we druk bezig met het selecteren van de eerste 100 bedrijven die we op ons nieuwe platform Gwoon handig willen presenteren. We schrijven ons suf en verzamelen mooie beelden. Intussen zijn we regelmatig bij Visit Media te vinden voor overleg over de site. Want in November 2019 is het zover dat we de site kunnen lanceren. We zijn er superblij mee en hebben nog heel veel leuke ideeën in de pen zitten voor 2020! In December hebben we de boeklancering van Joy Moonen mee mogen maken. Haar boekjes over een anderswerkend lijf zijn een ware inspiratie. Natuurlijk delen we veel cadeautips waar goed op gereageerd wordt. Ook hebben we nog een hele belangrijke meeting, waar we nu nog niets over kunnen zeggen. Dát wordt volgend jaar duidelijk.

Resumerend kunnen we terugkijken op een inspirerend en veel bewogen jaar, waarin het zaadje is geplant voor iets heel moois. Wat het belangrijkste voor ons is, is dat we met Gwoon handig een waardevolle bijdrage willen leveren voor mensen die een toch al druk leven hebben met hun zorgintensieve kind. We bieden ze een moment van ontspanning en inspiratie in onze virtuele winkelstraat. Op naar 2020!