Nieuwsoverzicht

Nominatie Zorginnovatieprijs 2020

donderdag 16 januari 2020
Nominatie Zorginnovatieprijs 2020

Edith: 'Vandaag kwam er een heel leuke e-mail binnen. In eerste instantie dacht ik dat het spam was, want het onderwerp was 'Gefeliciteerd, u bent...'  Daar gaan we weer met die onzin, dacht ik. Bijna wilde ik m al weggooien. Echter toen ik m toch opende en verder las, bleek dat we zijn genomineerd voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Totaal overwacht!

Wat is de Nationale Zorginnovatieprijs? Het is een prijs voor het meest innovatieve zorgproduct van dat jaar. Zorgproduct in de breedste zin van het woord. Aangezien wij met Gwoonhandig.com, ouders van een zorgintensief kind bedienen en hun leven een stukje overzichtelijker en aangenamer willen maken met onze site, vallen wij ook onder de noemer zorginnovatie.

Dus een tijdje terug heb ik ons onder het mom van 'wie niet waagt...' als deelnemer opgegeven. De vragen 'wilt u uw markt vergroten en/of uw product verbeteren' kon ik beide met een 'ja' beantwoorden, dus vooruit met de geit. Een heel rapport moest ingevuld worden met allerlei vragen over het concept, de haalbaarheid, toepasbaarheid etc etc. Was even wat werk, maar altijd wel goed om te doen. Zet je op een goed manier weer aan het denken over waar je mee bezig bent. Na het invullen is het naar de achtergrond verdwenen en was ik het eigenlijk alweer vergeten.

En nu zijn we gewoon genomineerd deel te nemen aan de regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2020. Dit is een voorronde met voor heel Nederland zo'n 10 a 12 genomineerden die hun zorginnovatie pitchen (presenteren). Het is de bedoeling dat Maartje en ik op 28 januari in Roosendaal tijdens een pitchevent bij het Care Innovation Center (CIC) een presentatie gaan geven over Gwoonhandig.com. Na de pitch zal de aanwezige jury nog een vraag stellen.  Vervolgens beoordeeld de ze jury wie voor onze regio doorgaan naar de finale in maart!

Voor nu moeten we hard aan het werk om onze presentatie rond te krijgen, maar we houden jullie zeker op de hoogte! Als we niet doorgaan is het ook niet erg. We zien het vooral als een uitdaging onze mooie site te laten zien aan heel veel mensen. We hebben het idee dat we er alleen maar beter van worden! Wordt vervolgd...