Nieuwsoverzicht

We hebben gewonnen!

woensdag 29 januari 2020
We hebben gewonnen!

Gisterenavond was het zover: het Pitchevent van het Care Innovation Centre West Brabant. De hele vorige week hebben Maartje en ik hier naartoe gewerkt. De presentatie samengesteld, de banner ontworpen en laten maken, flyers geschreven en laten drukken en in de tussentijd ook nog aan ons webshopplatform gewerkt. Allemaal om winnaar te worden van de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs 2020 en een finaleplek te bemachtingen op het Health Valley Event 2020.

Samen met drie andere deelnemers hebben we onze website Gwoon Handig (in 3 minuten!) mogen pitchen voor een 4 koppige jury van professionals in het zorglandschap en andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Mensen die Maartje en mij kennen weten dat 3 minuten een uitdaging is!!

De mede pitchers waren:
MusicChair, met magisch effect bezorgt mensen met dementie een goed gevoel en laat ze weer geluksmomenten ervaren door hen onder te dompelen in een cocon van muziek, zittend in een comfortabele fauteuil met ingebouwd muzieksysteem

Indicatieloze dagbesteding van Zorggroep Terweel biedt dagbesteding aan zonder Wmo-indicatie vanuit de gemeenten

Fylm van Fysiosoft is een geavanceerd systeem waarbij een zorginstelling op een eenvoudige wijze een film met beweegmogelijkheden per afdeling kan samenstellen.

Stevige concurrentie dus, want één voor één prachtige innovaties. Groot wat onze verrassing dan ook toen we van de voorzitter van de jury hoorden dat we de winnaars zijn geworden van de regionale voorronde! Ze vonden het mooi dat onze innovatie was ontstaan uit ideologisch oogpunt en uit eigen ervaring. Daarnaast voldeed het aan de voorwaarden van toekomstbestendigheid, schaalbaarheid en was het een gezond verdienmodel.
Wij zijn super trots en vooral erg blij met de blijk van waardering van deze professionals voor onze oplossing. We hopen natuurlijk dat Gwoonhandig een hele hoop ouders zoals wij zal ontzorgen en een feelgood gevoel zal bieden. Want met Gwoon handig mis je geen enkele innovatie meer die je leven Gwoon handiger maakt!