Nieuwsoverzicht

Tips om de Corona-tijd goed door te komen deel 2

zondag 29 maart 2020
Tips om de Corona-tijd goed door te komen deel 2

Het verlies van basisveiligheid raakt ons nu allemaal. Als we geen controle voelen, kan een gevoel van machteloosheid omslaan in paniekerig stressvol gedrag. Ondanks dat we allemaal erg ons best doen om onze kinderen een duidelijke structuur te bieden is alles toch anders. Alles wat normaal op verschillende locaties plaatsvindt, speelt zich nu ineens af in en rond het huis. Niet gek dus, als je kind in deze tijd extra overprikkeld is of dat er ineens meer tics zichtbaar zijn. 

Thema: overprikkeling

Heeft je kind last van angst, driftbuien of paniekaanvallen door het wegvallen van de normale structuur of is je kind erg onrustig en overprikkeld? Denk dan eens aan het inzetten van het rustgevende Squease vest. Met dit drukvest kan je kind zelf zijn/haar spanning reguleren.

Is je kind extra overprikkeld of zijn er ineens meer zichtbare tics denk dan eens aan een vibrerend zitkussen die het lichaam helpt te kalmeren en ontspannen, verkrijgbaar bij Autishop. Er zijn ook nog allerlei verzwarings- friemel- trilkussen of een combinatie hiervan verkrijgbaar bij Senso-Care 

Bijt je kind op kleding, vingers, nagels of andere voorwerpen zoek dan een veilig kauw-friemelproduct bij Kauwsieraden&meer. Voor kinderen die alleen sabbelen op kleding of haren heeft JOF een stoer en hip alternatief "de sabbelmouwtjes". 

Verstopt jouw kind, bij overprikkeling zichzelf strak onder een deken? Dan is de Snuggle Huggle een aanrader, verkrijgbaar bij Educadora. Dit sensorische product zorgt tijdens het stretchen voor diepe druk, waardoor je kind kan kalmeren op een eigen veilig plekje.

Dit zijn enkel een paar tips, in de categorie hulpmiddelen op deze website vind je nog veel meer zorgondernemers met interessante producten die helpen bij ontprikkelen. Shop maar eens rond en vind het product dat het beste aansluit bij jouw kind.