Nieuwsoverzicht

Thuis een vakantiegevoel creëren: tips voor een noodgedwongen staycation!

maandag 20 april 2020
Thuis een vakantiegevoel creëren: tips voor een noodgedwongen staycation!

Veel mensen ontsnappen in de meivakantie de hectiek van alledag om even bij te tanken. Voor de meeste ouders van zorgintensieve kinderen is ‘ontsnappen’ normaal al best een lastige opgave, maar nu des te meer.

Misschien kan je dit jaar een deel van je vakantiebudget gebruiken om te investeren in duurzame verantwoorde producten die het leven Nú aangenamer maken.

Toffe producten die de mobiliteit van je kind en daarmee ook je hele gezin vergroten.

De Hippocampe rolstoel van Hendrikscare is praktisch, stoer en fijn om mee te rijden. Ideaal om even uit te waaien op een rustig strandje, maar ook super handig voor een avontuurlijke boswandeling. Deze rolstoel is dus uitermate geschikt om op onverharde wegen te rijden.
 
Zin in een veilige comfortabele fietstocht met je kind? Kijk dan een naar de meest stabiele Duofiets van 4wieler.nl. Deze fiets kan écht niet omvallen, zo kunnen jullie onbezorgd genieten van de omgeving. De fiets is in Nederland ook bij een paar fietsverhuurders beschikbaar. 

Wil je kind liever zelfstandig fietsen en ben je opzoek naar een passend alternatief voor een fiets, omdat fietsen (nu) niet mogelijk is, dan is de loopfiets wellicht het ideaal zorghulpmiddel voor jullie. In best veel gevallen wordt deze stoere loopfiets ook nog eens (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Hij is beschikbaar in verschillende maten voor kinderen die moeite hebben met balans te houden. De Glide bike (5 tot 10 jaar) De super strider (10 jaar en ouder) 

Een stukje wandelen, even een blokje, hoe leuk is het als je kind met behulp van "De Mustang" loophulp van R82 ineens de hond mee kan uitlaten. Het is namelijk super belangrijk voor kinderen en jongeren met een bewegingsbeperking om toch mobiel te kunnen zijn en zo de wereld te mogen ontdekken.

Producten die op een speelse manier de fysieke ontwikkeling, evenwicht, coördinatie en snelheidsbewustzijn bevorderen.

De Didicar is een magische mysterieuze auto die kinderen helpt om fit te blijven en vooral plezier te maken. Door het stuur van links naar rechts te draaien, rijdt de auto vanzelf vooruit. Het robuuste ontwerp kan personen tot 120 kg en de meest enthousiaste rijders aan. Verkrijgbaar bij Kidzchoice

Gonge Gogo biedt kinderen een grote uitdaging: in staande positie worden de pedaalplankjes gebruikt om met op- en neergaande bewegingen het rijwiel in beweging te brengen. Het is een soort fitness- stepper, waarmee je jezelf voort kan bewegen. Verkrijgbaar bij Senso-Care

De Whizzy dizzy zorgt voor een duizelingwekkend avontuur. Het is een grote tol waar je op gaat zitten, door te trekken aan het wiel komt de tol in beweging. Je hebt dus zelf invloed op hoe hard je rond draait. Verkrijgbaar bij Eelke verschuur

Overige producten

Wie houdt er nu niet van Bellenblaas? Met de XXL bellenblaas verkrijgbaar bij Het Knuffelkontje maak je eenvoudig super grote bellen. Zo kan je bellen maken, bellen vangen, bellen prikken of gewoon genieten van de magische schittering.

Als je kind het fijn vindt om zich even terug te trekken dan is de cacoon schommel-hangtent verkrijgbaar bij Senso-Care écht een aanwinst. Het zal binnen de kortste keren de meest favoriete chill-outplek worden voor het hele gezin, want hij is geschikt voor zowel volwassen als kinderen.

Hopelijk weer wat nieuwe inspiratie in deze lastige tijd!