Nieuwsoverzicht

Weer genieten van eten

zondag 10 mei 2020
Weer genieten van eten

Fijnproevers ontwikkeld smaakvolle eetmomenten met een fijne structuur, zodat ook kinderen en volwassenen waarvoor eten minder vanzelfsprekend is, van eten kunnen genieten. Zoals Joke Baas. Zie hier haar ervaring met Fijnproevers of bekijk het volledige artikel in de Libelle, editie 16/2020


Feestjes of etentjes zijn confronterend
“Via een PEG-sonde in mijn buik krijg ik vloeibare voeding. Feestjes of etentjes zijn daardoor lastig en confronterend. Naar verjaardagen ga ik niet meer zo vaak. In het begin deed ik dit wel en nam dan een flesje sondevoeding mee, maar ik merkte dat andere bezoekers zich er ongemakkelijk bij voelden. Zij vonden het vervelend dat ik moest toekijken. Eerlijk gezegd vond ik dat zelf ook niet echt gezellig. Ik ben dol op lekker eten, best moeilijk als dat aan je neus voorbijgaat.”

Fijnproevers
“Mijn vrijwilligerswerk bij HOOFDHALS, de patiëntenvereniging, brengt me ook veel. We besteden veel aandacht aan voeding, waardoor ik kennismaakte met de producten van Fijnproevers. Dit collectief zet zich met passie in voor het maken van de smakelijkste en beste voeding voor mensen met kauw- en slikproblemen. Ik was verrast dat ik door de speciale samenstelling van deze voeding weer kan eten. Voor het eerst sinds drie jaar. Doordat de voeding smeuïg is, slik ik alles makkelijk door. Nu hoef ik niet meer toe te kijken als er hapjes voorbijkomen op een verjaardag of bij een buffet. Ik kan weer meedoen, fantastisch!”

Ook voor kinderen met kauw- en slikproblemen is Fijnproevers uitermate geschikt. Vraag gerust meer informatie aan! Omdat duidelijk is geworden dat voeding voor kinderen en volwassenen met kauw- en slikproblemen een maatschappelijk vraagstuk is, wordt Fijnproevers onder andere gesteund door de Europese Unie.