Nieuwsoverzicht

De snelste manier om je veters te strikken

woensdag 13 mei 2020
De snelste manier om je veters te strikken

Edith: ‘Isis wilde nieuwe schoenen, het liefste lichtblauwe van Adidas. Alleen had het paar waar ze haar oog op had laten vallen veters. Meestal als ik schoenen voor haar koop probeer ik die te vermijden. Ze kan wel veters strikken, maar door haar zeer hypermobiele vingers zijn de knopen nooit strak genoeg. Ik liet me toch overhalen deze schoenen voor haar te bestellen (ik vond ze zelf ook wel mooi ;-)). Het veterprobleem los ik later wel op dacht ik.

Op de Kangoeroe beurs in Waregem liep ik Yannic van UNIK Products tegen het lijf. Unik heeft vele bijzondere design oplossingen (voor mensen mét en zonder beperking) in het assortiment om het leven makkelijker en mooier te maken. Toevallig verkoopt ze Quick shoelaces. Ik had ze al bij verschillende meiden op de beurs in hun schoenen zien zitten en het zag er superhip uit.

Echt ook iets voor een eigenzinnige 12-jarige dacht ik. Ik heb meteen een zo'n leuk retroblikje met een paar zilveren veters gekocht. Die vond ik het mooiste bij lichtblauw passen, maar Yannic had meer dan genoeg keuze in kleur. Thuis ben ik er meteen mee aan de slag gegaan.

In het blikje zit een beschrijving, 2 lange elastieken veters, 4 metalen ringetjes en 4 'schroefjes' met een stompe punt die je in de bovenste vetergaatjes van je schoenen schroeft. De 4 ringetjes gebruik je om de lengte van de veter mee te bepalen en de onderkant van de veter mee af te bakenen. Dan rijg je de veter naar eigen inzicht in de schoen en kijk je of je qua lengte uitkomt. Als de veter lang genoeg is knip je m aan de onderzijde af bij de ringetjes op de gewenste lengte.

De Quick shoelaces zijn uitermate geschikt voor iedereen die snel, gemakkelijk én met één hand de schoenen wil dichtmaken. Geen eindeloos veters strikken meer voor juf en ouders Joehoe!'