Nieuwsoverzicht

Flip-zip-go; bij Zipper & zo.

donderdag 08 oktober 2020
Flip-zip-go; bij Zipper & zo.

“Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”, luidt het credo bij de oprichters van Zipper & zo Patrick en Marloes. Ze ontkomen er niet aan in hun gezin met 3 kids, waarvan hun dochter Lexi het Rett syndroom heeft. Ze passen zich aan maar dan met de berg van nodige tools, hulpmiddelen en materialen die hen het alledaagse leven als ouder/mantelzorger zo makkelijk mogelijk maken. Want uiteindelijk willen zij, net zoals IEDEREEN ‘gewoon verder’ leven. Gewoon meedraaien in de maatschappij. INCLUSIE.
En daar is het zaadje voor Zipper & Zo gepland; makkelijke, handige, maar vooral ook mooi en gaaf ogende schoenen voor Lexi. Dat was waar zij namelijk tegenaan liepen. Of, beter gezegd; juist NIET tegenaan liepen. Het bleek een enorme zoektocht te zijn om mooie hippe schoenen te vinden voor hun knappe meid.
Schoenen die makkelijk met en zonder spalken gedragen kunnen worden, schoenen waarin tenen niet kunnen krullen en waar zij Lexi haar voeten niet met geweld in hoeven te duwen, omdat zij dit zelf niet kan. Dat moet toch bestaan?!

En zulke schoenen bleken ook te bestaan, alleen nog niet in Nederland. Ook nog niet in Europa. Maar wel in de USA. Daar hadden ze al zoiets bedacht.

Billy Price; een man, een vader, een ervaringsdeskundige in het dilemma van aantrekken van schoenen, met voeten die niet helemaal meewerken zoals je dat eigenlijk zou willen. Hij bedacht de rits, die rondom ritsen mogelijk maakt, waardoor een voet gewoon, makkelijk in de opengeklapte schoen gezet wordt.
Als test hebben Patrick en Marloes de Billy Footwear schoenen besteld, uiteindelijk 4 paar om precies te zijn. Om te kijken of dit de oplossing voor hun schoenenprobleem zou zijn. Het bleek een lang bestelproces, zonder zekerheid op passende schoenen. Zij hadden geen ervaring met Billy Footwear en hoe de maten zouden vallen. Gelukkig werden ze door de medewerkers van Billy Footwear lief en goed geholpen met maatadvies en het kwam tot een order van het eerst paar! Retourneren bleek niet nodig; Lexi paste het eerste paar perfect met haar spalken aan! Goed gegokt; en alle risico’s meer dan waard! 3 paar andere schoentjes volgden.

Praktisch en in stijl
Maar wat een verademing waren de Billy Footwear schoenen; wat een verschil!
Gewoon-makkelijke-toffe-mooie-hippe sneakers en laarzen voor hun Lexi. Voor over haar spalken, maar ook voor de momenten dat ze even zonder spalken is. Beperkt of niet. Lexi loopt (of zit) er met haar Billy Footwear schoenen net zo bij als de andere kids in het gezin.
Geen gepriegel, geduw en gedoe meer. Geen zere kromme tenen waar je niet meer bij kunt in de schoenneus. En; héél belangrijk, Lexi straalt in haar toffe kicks!

Geboren…
En zo geschiedde; Zipper & zo. Geboren uit liefde voor Lexi en het zoeken naar een weg rondom haar Rett Syndroom en beperkingen.Ook geboren uit ambitie. De ambitie om iedereen die het nodig heeft Billy Footwear schoenen te kunnen bieden Zodat iedereen, jong en oud, zoiets normaals kan ervaren als makkelijk en vlot schoenen aantrekken.

Billy Footwear biedt uitkomst, Billy Footwear betekend gewoon-gave-schoenen net als iedereen. Billy Footwear is fashion en functionaliteit in één schoen, Billy Footwear betekend INCLUSIE! Inclusie voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen gewone schoenen kan dragen. Flip-zip-en go met de schoenen van Zipper & zo.

En dan nog de …& zo. Dit staat voor alles wat Patrick en Marloes nog aan ideeën hebben, en wat ze in de webshop nog gaan aanbieden. Wordt vervolgd dus.