Nieuwsoverzicht

Kinderboek “De avonturen van de kleine leeuw - Ik ben anders, net als jij”

woensdag 11 november 2020
Kinderboek “De avonturen van de kleine leeuw - Ik ben anders, net als jij”Het maakt niet uit dat je anders bent dat maakt jou nu juist bijzonder, die boodschap wil Samantha Kroon overbrengen met haar kinderboek!  “De avonturen van de kleine leeuw - Ik ben anders, net als jij”
Het boek gaat over een kleine leeuw die bij zijn geboorte anders blijkt dan de andere leeuwen. Hij wordt buitengesloten, voelt zich eenzaam maar besluit niet op te geven. Hij is vastberaden om ook vriendschappen te sluiten. In het verhaal neemt de leeuw jou mee op zijn avontuur op zoek naar vrienden. Dan komt hij erachter dat niemand hetzelfde is en dat het dus niet uitmaakt dat je anders bent, het maakt jou juist uniek en bijzonder!

Speciaal geschreven voor kinderen die zich anders voelen dan anderen en zich hierdoor buitengesloten of eenzaam voelen, bijvoorbeeld door hun huidskleur, afkomst, autisme, beperking, hooggevoeligheid of pesten. Maar tegelijkertijd  ook een heel goed boek voor ieder kind om bewust te worden wat buitensluiten met je doet.

Nog steeds worden er in Nederland veel kinderen gepest en buitengesloten omdat zij anders zijn. Hierdoor durven kinderen niet zichzelf te zijn. Maak met dit mooie boek bespreekbaar dat iedereen anders mag zijn. 

Klik hier voor het boek: