Nieuwsoverzicht

Buts en Bofn geeft kleur aan je gevoel

woensdag 20 januari 2021
Buts en Bofn geeft kleur aan je gevoel

Jeanette van Tricht ontwikkelde vanuit haar kennis en jarenlange ervaring op het gebied van vormgeving van educatief materiaal, de Buts en Bofn methodiek. Dat zij ervaringsdeskundige is op het gebied van autisme en sociaal emotionele problemen, was ontzettend waardevol in het ontwikkelingproces van deze methodiek.

Als grafisch vormgever en beelddenker voelde zij zich altijd al sterk verbonden met alles dat visueel is. Daarbij ligt haar focus op de kracht van eenvoud in een wereld die alsmaar ingewikkelder wordt. Deze unieke methodiek maakt in al zijn eenvoud gevoelens, emoties en gedachten visueel, geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. 

Buts en Bofn is een houten blokkenset waarmee je twee persoontjes kunt bouwen met gekleurde lijf- en hoofdblokjes. Door expressie te geven aan deze persoontjes met behulp van kleur en houding, kunnen gevoelens en gedachten van elkaar onderscheiden worden:
•Wat gebeurt er in mijn lijf?
•Wat gebeurt er in mijn hoofd?
Het materiaal is flexibel inzetbaar en geeft veel ruimte voor eigen invulling. 

Met Buts en Bofn maak je moeilijke onderwerpen dus eenvoudig bespreekbaar. 
•Is er een hulpvraag, maar is deze lastig helder te krijgen?
•Is het moeilijk om door te dringen tot de kern van het probleem?
Buts en Bofn maakt het onderscheid en verbinding tussen gedachten en gevoelens visueel. Zo kom je snel tot de kern van het probleem en wordt de hulpvraag beantwoord.

Al diverse ouders, coaches, leerkrachten, psychologen, ambulante- en andere begeleiders gebruiken de Buts en Bofn methodiek om gevoelens, emoties, gedachten en gebeurtenissen visueel te maken of een hulpvraag helder te krijgen.

Wil je weten hoe jij deze methodiek in kan zetten, meld je dan aan voor de workshop
Naast de basisset Buts en Bofn zijn er ook diverse uitbreidingen beschikbaar zoals aanvulling basisset  en de laatste nieuwe aanwinst de familie miniset