Nieuwsoverzicht

Sweet dreams or a beautiful nightmare

maandag 12 april 2021
Sweet dreams or a beautiful nightmare

De Cloudcuddle bedtent, een product van ongeschatte waarde voor ons gezin. Zowel thuis, op vakantie of mee uit logeren.
Zo goed als dit product werkt, zo goed zijn de mensen achter dit product ook.
Drie weken geleden ging onze eigen Cloudcuddle kapot. Er is zo goed met ons meegedacht en ze zijn ons zo tegemoet gekomen. Het is hartverwarmend. Wij zijn zo dankbaar voor de toegankelijkheid die werd geboden.

Echter heb ik geen toegangkelijkheid van de gemeenten hier in Nederland ontvangen.
De Cloudcuddle is een product dat voor vele gezinnen met een zorgintensief kind, de uitkomst kan bieden bij slaapproblemen. Helaas is het een feit dat het per gemeente uitmaakt of je ook daadwerkelijk dit product kan aanschaffen. Het aanschaffingsbedrag is niet voor iedereen weggelegd en wordt ook niet overal vergoed.

Bij ons in de gemeente Assen wordt het niet vergoed, want men zegt dat dit onder bedhulpmiddelen valt. Om dan nog maar te zwijgen over vergoeding bij de zorgverzekering. Als je het zelf niet kunt betalen, sta je dus met de rug tegen de muur. En dat terwijl deze oplossing al zoveel succesverhalen telt. De aanschaf zou niet af moeten hangen van waar je woont en hoe groot je eigen portemonnee is. Zeker als je alles al hebt geprobeerd en je de wanhoop nabij bent.

Elk kind, ouder en mens hoort dezelfde mogelijkheden te hebben. En ik wil hier iets mee doen. Maar hiervoor ben ik eerst jullie ervaringen nodig. Dus mocht je een Cloudcuddle hebben, dan ben ik heel benieuwd of je deze vergoed hebt gekregen en in welke gemeente. Maar ook als je er eentje wilt, maar geen groen licht kan krijgen. Waar loop jij tegenaan? Laat het mij weten, laat je ervaring achter op mijn instagrampost of onder de post op Gwoon handig facebook of Instagram!

Hoe meer ervaringen en onderbouwingen, des te beter. Er zijn 352 gemeenten, die hun eigen regelgeving betreft vergoedingen hebben. En dat geldt ook voor het verstrekken van indicaties, pgb's en andere hulpmiddelen.

Nachtrust is zo belangrijk en dat moet toegankelijk zijn voor iedereen die baat heeft bij een hulpmiddel zoals de CloudCuddle.


Geesje en de Boys