Nieuwsoverzicht

Volg je buikgevoel!

donderdag 29 april 2021
Volg je buikgevoel!

Emobellies zijn een uniek ontwerp geboren uit het creatieve brein van buurvrouwen Lieve & Elfi ontstaan vanuit de behoefte van hun eigen kinderen.

De naam verwijst naar het zakje op de buik van de pop waarin speciaal ontworpen emoticons zitten. Deze emoticons symboliseren 5 basisemoties: Bang, Blij, Boos, Verdrietig en Slaperig. 

Het is belangrijk dat kinderen leren dat er geen slechte gevoelens zijn en alleen de manier waarop ze ermee omgaan bepalend is voor het kind zelf en zijn of haar omgeving. Kinderen leren dus met emobellies op een speelse manier gezichtsuitdrukkingen (her)kennen en te onderscheiden. Hierdoor zal de vervolgstap, om gevoelens bespreekbaar te maken, eenvoudiger worden.

Hoe werkt het......
Je kind kiest (samen met jou) de meest passende emotie. Samen een keuze maken kan een bijzonder verbindend moment zijn, waardoor je jouw kind op een veilige manier ruimte geeft om zichzelf te zijn. De knuffels zijn gemaakt van tactiele materialen met een hoge aaibaarheidsfactor in vrolijke kleuren. Daarnaast spreekt de knuffel verschillende zintuigen aan door gebruik van knisperstof en een verborgen belletje. Zo helpen de Emobellies tegelijkertijd in de verwerking van prikkels. 

Is je kind gek op verhalen? Dan kan je ook aan de slag met interactieve kinderboek met prachtige illustraties en overeenstemmende emoticon-magneten, uiteraard met dezelfde gezichtjes. Het boekje bestaat uit vijf hoofdstukken, elk overeenstemmend met een basisemotie.

Neem snel een kijkje op de website van Emobellies