Nieuwsoverzicht

Inspirerend boek in woord & beeld.

donderdag 06 mei 2021
Inspirerend boek in woord & beeld.

In Blijdorp, een voorziening voor een 500-tal mensen met een verstandelijke beperking in België, werd vorig jaar in eigen beheer een inspirerend (werk)boek rond basale stimulatie gelanceerd. Dit alles gebaseerd op hun jarenlange ervaring. Basale stimulatie wordt omschreven als; "de lichaamsgerichte benadering van mensen met meervoudige beperkingen bij het ontdekken en ervaren van zichzelf en van de omgeving" Naast de theoretische inzichten die het boek aanreikt over deze benaderingswijze, is 'Bewust basaal' vooral een praktijkboek. 

Door de praktische tips en tricks en duidelijk beschreven activiteiten kan de lezer van dit boek zelf de handen uit de mouwen steken en experimenteren. Bij iedere activiteit wordt namelijk precies beschreven op welke zintuigen de focus ligt en welk materiaal nodig is. Je kan direct aan de slag!

Dit boek is een aanrader voor elke (toekomstige) medewerker in de zorgsector die met basale stimulatie te maken heeft of er meer wilt over weten. Eigenlijk heeft het hele netwerk rondom de persoon met een ernstige mentale en/of fysieke beperking baat bij dit inspirerende boek. Je komt dichterbij de beleefwereld waardoor je beter leert begrijpen wat hun wensen en behoeften werkelijk zijn. Basale stimulatie is dus een manier van omgaan en communiceren middels lichamelijke bewegingen en zintuiglijke prikkels ontwikkel je mogelijkheden om in contact te komen.

Het boek is geschreven met het oog op mensen met EMB (Enstig Meervoudig Beperking). De handvaten kunnen echter ook van toepassing zijn op een ruim spectrum aan doelgroepen, zoals bijvoorbeeld kleine kinderen, kinderen met gedragsproblemen, mensen met problemen in de sensorische integratie, verstandelijke beperking i.c.m. autisme.

Klik hier voor een preview

De prijs van het boek is € 29,50 (excl. verzendingskosten). Klik hier om te bestellen.