Nieuwsoverzicht

Even Voorstellen!

woensdag 24 november 2021
Even Voorstellen!

Hoe vaak komt het voor dat je iemand belt en dat het meteen klikt, nou dat had ik onlangs met Edith van Gwoon Handig. We besloten om bij haar thuis samen af te spreken, samen met haar partner in crime Maartje, waar zij mij vertelden over hun stichting Gwoon Handig. Fantastisch initiatief (maar ja ik ben inmiddels bevooroordeeld ;-))Alle drie zijn wij moeder van een bijzonder kind en begrijpen we als geen ander wat voor impact dat heeft.

Ik ben Boukje, 37 jaar en woon sinds 2007 in Alphen (NB) samen met mijn man, zoon (11) en twee dochters (10 en 8). Al heel wat jaren werkzaam in de zorg (jaar of 18). En sinds de komst van onze dochter die een verstandelijke beperking heeft ook een soort tijger, die zich bezighoudt met (on)recht in de zorg.

Vanuit nood ben ik mijzelf gaan verdiepen in allerlei onderwerpen, denk aan: WMO, WLZ, medische voeding, zorg in onderwijs, onafhankelijk client ondersteuners en nog veel meer. Daarnaast ondersteun ik regelmatig ouders met vragen rondom WMO of WLZ.

Voor Stichting Gwoon Handig ben ik gevraagd om informatieve blogs te schrijven over allerlei onderwerpen waar wij als ouders van onze zorgintensieve kinderen mee te maken krijgen. Ik heb er enorm veel zin in om jullie als ouders wat meer wegwijs te gaan maken in zorgland.

Groetjes, Boukje.