Nieuwsoverzicht

Even Voorstellen!

vrijdag 08 april 2022
Even Voorstellen!

Zijn wie je bent, dat is geluk.
Een korte zin die voor mij van grote waarde is. Mijn naam is Suzan Bool-Smits, gehuwd en moeder van twee kinderen. De energieke en altijd eerlijke Lukas van 12 jaar en onze lieve en sterke Sofia van 10 jaar. Beide kinderen met een intensieve zorgvraag, waardoor ik mijzelf jarenlang als moeder heb weggecijferd. Natuurlijk vooral uit liefde voor mijn kinderen.

Echter het woord mantelzorger, zie ik soms eerder als een dragende mantel van zorgen. Op een gegeven moment zit je namelijk aan je limiet als je jezelf geregeld te weinig zelfzorg geeft. Dan vind ik dat je juist méér oplaad momenten toegereikt mag krijgen, omarmen in zelfzorg en zelfliefde voor je eigen ontwikkeling, in relatie met naaste. Dat draagt juist enorm bij aan je opvoeding.

Voor mij is het belangrijk dat (mijn) kinderen niet in een hokje worden geplaatst. Maar dat ze mogen zijn zoals ze zijn en daarmee hun bijdrage leveren aan de vorming van onze samenleving. Elk mens en kind hebben een uniekheid en een eigen ‘gebruiksaanwijzing.´ Als zorgouder weet ik dat de betiteling ‘zorgintensief’ voor iedereen een andere lading/ zwaarte heeft.

Ik vind het belangrijk dat ieder hun belevingen en verhalen mag uiten en die moet kunnen delen met elkaar. Ruimte houden voor jouw eigen uniek zijn en groei, de relatie tussen ouder en kind om te genieten van elkaars liefde, zoals we zijn, dat past bij mij. En als je alle geluksmomentjes (groot en klein) aan elkaar rijgt krijg je een prachtige levensfeestslinger.

In 2019 ontmoette ik Edith en zij vertelde mij over Stichting Gwoon Handig, welke ik direct ben gaan volgen op instagram. Toeval bestaat niet in mijn wereld. Een aantal jaar laten heb ik Edith opgebeld omdat ik nieuwsgierig was naar het werk van de stichting en wat ik daarin kan betekenen. Na dat gesprek besloot ik meteen een beetje meer draagkracht mee te geven aan de impact die deze bijzondere stichting maakt.

Mijn hobby’s zijn alles mbt bewustwording, groei en zelfliefde. Dit vind zijn weg in bv. Yoga, meditatie vormen - Onderwerpen omtrent spiritualiteit zoals chakra’s-Religie-HumanDesign, moederschap, mens zijn in jouw authenticiteit en van daaruit verbinden.Laten we samen meer tips uitwisselen, elkaars verhaal aanhoren, producten inzetten ten behoeve van de ontwikkeling/ ondersteuning van elk prachtig kind, zodat zij meer comfort en levensgenot ervaren.

Bij Stichting Gwoon handig, kan ieder daarin een steentje aan bijdragen. Ik ben super trots dat ik hierin mag helpen.