Nieuwsoverzicht

(ont)Prikkelen en meer...

dinsdag 19 april 2022
(ont)Prikkelen en meer...

Problemen binnen de prikkelverwerking (ook wel sensorische integratie stoornis) is een veel gezien en gehoord probleem bij kinderen met een intensieve zorgvraag. Maar zeker ook bij kinderen met adhd/ autisme niet onbekend. Vaak onderkent door de omgeving, waardoor er alleen gereageerd wordt op het negatieve/ apathische gedrag van een kind.

Ieder kind heeft een uniek sensorisch profiel, met zijn eigen zintuiglijke voorkeuren. Dit betekent dus ook dat iedereen anders reageert op prikkels. De één zoekt heel veel prikkels op en de ander vermijdt ze juist liever. De manier waarop iemand prikkels waarneemt, verwerkt en erop reageert bepaalt het sensorisch profiel. Wanneer het proces van prikkelverwerking niet optimaal verloopt (door over- of onderprikkeling), kunnen er problemen ontstaan tijdens het dagelijks functioneren, die zich op heel veel verschillende manieren kunnen uiten. Zo kan iemand bijvoorbeeld snel overstuur raken of heel prikkelbaar zijn zonder- voor de omgeving- aanwijsbare redenen. Ook kan de concentratie in ernstige mate verstoord zijn.

Kauwsieraden & meer is dé website met allerlei ondersteunde producten voor je kind die helpen bij prikkelverwerkingsproblematiek. De producten kunnen als hulpmiddel geboden worden wanneer je kind het lastig vindt om prikkels te verwerken. Denk hierbij aan bijtsieraden, maar ook aardig wat andere producten die bijdragen aan het verbeteren van de concentratie, het omgaan met prikkels, spanning en stress, zoals vibrerende kussens, wiebelkussens, tangles, squish-ballen, fidgettoys, verzwaarde knuffels, boeken en nog veel meer.

Het meest gekozen hulpmiddel bij kinderen met een kauwbehoefte is de bijtketting. Deze neem je gemakkelijk overal mee naar toe en ziet er ook nog leuk uit. Dus wil je niet meer dat je kind zijn nagels, kleding of andere spullen kapot bijt? Probeer dan eens een bijtketting uit.

Leuk om te weten: Wanneer je een account aanmaakt op Kauwsieraden & meer, kan je punten sparen met de producten die je koopt. Gespaarde punten kun je bij een volgende aankoop direct inwisselen voor korting of doorsparen voor een hogere korting. Bij elk product staat precies vermeld hoeveel spaarpunten je bij dat product ontvangt. Ook kun je extra punten verdienen door het schrijven van een product review. Zo wordt je volgende aankoop ineens een écht koopje! Zeker als je ook nog eens gebruik maakt van de Kortingscode Gwoon10, daarmee heb je tot eind mei korting in de webwinkel (niet geldig op boeken of i.c.m. andere kortingsacties en/of codes)!

EEN AANTAL PRODUCTEN UITGELICHT: