Nieuwsoverzicht

De kracht van aanraking

maandag 27 juni 2022
De kracht van aanraking

Suzan één van onze vrijwilligsters test de ZorgBij uit samen met haar zoon Lukas, lees hieronder hun ervaring.

In ons gezin is alles wat ondersteunend is in lichamelijke ontspanning van harte welkom. Zeker voor Lukas (complexe gedragsstoornis en nf1) zijn alle materialen om zijn prikkels te verminderen zeer gewenst. De ZorgBij (een speciaal product ontwikkeld om eenvoudig te masseren) kwam dankzij Elisacare en Stichting Gwoon Handig ineens zoemend ons huis in 😉 

Een pakketje via de post, zomaar een cadeau voor Lukas. We maken het snel open en wat een mooie verschijning komt eruit. “Een laken en een bij?” vraagt Lukas verrast. Later op de dag zal mama het je uitleggen, we mogen ermee masseren en kroelen, zeg ik. Dat lijkt Lukas leuk, snel gaat hij verder spelen. In het mooie tasje wat erbij geleverd is mag de ZorgBij, op Lukas’ kamer, wachten tot het tijd is. 

In de avond gaan we het avondritueel in met Lukas voor het gevoel van veiligheid en structuur. Nadat we klaar zijn in de badkamer vraagt hij al enthousiast waar het cadeau is. Zoals een echte BIJ ook enorm veel waardevols met zich meedraagt, is dat ook het geval met de Zorgbij. We doen de korte massage voor het slapen zowel op blote huid als met kleding aan en het voelt erg comfortabel aan voor Lukas. De massage met de ZorgBij kan door iederéén makkelijk gegeven worden, zonder massage opleiding of massageolie. Er is eventueel een instructievideo met tips te bekijken op de website van Elisacare. Ook in de korte bijgeleverde folder staat de uitleg om meteen te kunnen starten met deze extra zorg die helpt ontprikkelen.

‘Mag Zoemie elke dag bij me helpen mama?”, vraagt Lukas de eerste avond tevreden. “Jazeker, Lieve jongen”, beaam ik meteen. Hij is helemaal voor ons. En iedereen kan je ermee masseren of dat je zelf ‘Zoemie’ pakt en ermee masseert en kroelt. Juist de keuze van de lichte stoffen voor dit massage hulpmiddel heeft in korte tijd een groots effect. 

Lukas vindt de ZorgBij erg lief. Ze komt nu elke avond tijdens zijn avondritueel langs zoemen, dan even knuffelen en de ZorgBij gaat na haar harde werken weer, net als Lukas, voldaan slapen voor de volgende massage. Het zijn de kleine dingen in het leven die het maken dat je het leven meer waardeert. Eenvoud, gemak en comfort met liefde verbinden is zo enorm belangrijk!

Bedankt Liesbeth van Elisacare voor deze fijne ontprikkeling voor Lukas en het dagelijkse momentje van verbinding tussen mij en hem.

Interesse gewekt? Ga dan nu naar de website van de ZorgBij 

ZOEMIE DE ZORGBIJ