Nieuwsoverzicht

Stichting de Parel van Riel

maandag 20 juni 2022
Stichting de Parel van Riel

Stichting de Parel van Riel start medio september 2022 met hun unieke programma ‘Parelwielen’ een dagbesteding voor jongeren (18+) met een verstandelijke beperking in combinatie met mobiliteitsproblemen.  
Op het terrein in Riel ontwikkelen wij een ruim opgezet, geheel gelijkvloers, sfeervol activiteitencentrum. De gasten hebben hier veel bewegingsruimte en kunnen middels een parcours het grote activiteiten aanbod ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld:
•Een theater ruimte;
•Een muziekstudio;
•Een gameroom;
•Een atelier;
•Een geheel in hoogte verstelbare keuken;
•Een chillroom (snoezelruimte).  

Al deze activiteiten kunnen met maatwerk voor iedere gast passend gemaakt worden. Parelwielen biedt dus dagbesteding op maat! In de algemene activiteitenruimte biedt Parelwielen nog meer verschillende mogelijkheden met betrekking tot dagbesteding.

De Parelwielen groep zelf is kleinschalig, dit houdt in dat er nooit meer dan 15 gasten tegelijk aanwezig zijn. Alleen op deze manier kan er persoonsgericht invulling gegeven worden aan passende dagbesteding. De inzet van begeleiding is uiteraard geheel afhankelijk van de zorgzwaarte van de gasten. Na een kennismaking en een proefochtend wordt er gekeken welke activiteiten het beste aansluiten bij de persoonlijke interesses, behoeftes en (ontwikkelings)mogelijkheden van de gast. 

Parelwielen biedt groepsbegeleiding, maar ook individuele begeleiding (voornamelijk binnen de groepssetting). Individuele begeleiding wordt ingezet wanneer een gast constante, directe aanwezigheid van een begeleider nodig heeft, maar er genoeg ruimte is voor en behoefte is aan de nabijheid van anderen. Zo wordt de mogelijkheid tot aansluiting met andere gasten gecreëerd, terwijl er gewerkt wordt aan individuele vaardigheden.

Naast begeleiding heeft Parelwielen uiteraard ook de basis voor zorg en verzorging goed geregeld. Hierdoor zijn de gasten en de begeleiders van alle gemakken voorzien en zal niemand voor verrassingen komen te staan. Zo is er een Miva-toilet, een volledige zorgbadkamer en zelfs een elektrische tillift met monorail.
 
Het kleine team van vaste begeleiders draagt bij aan een veilige en vertrouwde plek voor de gasten. Door de korte lijnen tussen de begeleiders en ouders/vertegenwoordigers is het mogelijk om snel te schakelen indien nodig. Dit werkt prettig voor iedereen.

Interesse gewekt? Er zijn op verschillende dagen nog plekken vrij. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek 06-15575768. Neem ook gelijk een kijkje op de website om te ontdekken wat Stichting de Parel van Riel nog meer te bieden heeft. 


Parelwielen