Nieuwsoverzicht

JOF - Ervaringsdeskundig ondernemer!

donderdag 29 september 2022
JOF - Ervaringsdeskundig ondernemer!

Onder de vermelde zorgondernemers, op onze site www.GwoonHandig.com, zitten meerdere ouders van een zorgintensief kind. Deze ouders beginnen een bedrijf, omdat ze een specifiek product missen in de markt. Zij ontwikkelen iets dat past bij hun kind, maar later blijkt dat het meerdere gezinnen een mooie oplossing biedt.

Zo is ook Ilse van Kralingen, eigenaresse van Rompers van Jof, een ervaringsdeskundige ondernemer. Haar jongste dochter Fien, waar JOF (Journey of Fien) naar vernoemd is, heeft altijd rompers gedragen onder haar kleding. Zij weet dus als geen ander waar je als ouder op let bij de aankoop van rompers voor je kind. Draagcomfort, voldoende mogelijkheden voor de sonde, duurzaamheid en variatie zijn kernwoorden die ze toepast op haar collectie rompers voor kinderen en volwassenen.

De rompers die Ilse in de loop der jaren zelf heeft ontwikkeld voldoen aan allerlei belangrijke zaken als duurzaamheid, draagcomfort, variatie in kleuren, mouwlengte en sluitingen. Zo is er bijvoorbeeld een model met extra drukknoopjes rondom het middel voor de sonde of de stoma. Daarnaast is dit model ook ideaal om het incontinentie materiaal goed op zijn plek te houden. Ze verkoopt een romper met drukkers op de schouder, waardoor je het makkelijker aan en uit trekt, en heeft ze een bodyshort met drukknopen en een rits. De rits is vooral handig voor de kinderen die ’s nachts alles willen uittrekken.

De mooiste eigenschap van de rompers van Jof is dat ze, voor het grootste deel, gemaakt zijn van Bamboe stof. Dit materiaal heeft hele gunstige eigenschappen. Allereerst is bamboe ontzettend duurzaam. Het is een snelgroeiend gewas dat weinig water nodig heeft en zonder bestrijdingsmiddelen of mest overal kan groeien. Een boer kan in principe 10x meer bamboe oogsten op hetzelfde stukje grond als katoen. Bamboe neemt ook nog eens 35% meer CO2 op dan andere planten. Goed voor het milieu dus.

Als je de rompers van Jof voelt, dan merk je dat ze heel zacht aanvoelen, ze hebben een hoog draagcomfort. Ook omdat de bamboestof de huid droog houdt. De holle vezel van de bamboe is daarvoor verantwoordelijk. Het neemt tot 3x zoveel vocht op als katoen en verdampt het 2x sneller. Daarnaast zorgt die holle structuur ook nog eens voor warmteregulering. Dus koel in de zomer en warm in de winter. Het hele jaar door dus aangenaam om te dragen.
De vezels waarvan de stof is gemaakt is hypo-allergeen, zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid of allergieën, én is anti-bacterieel. Bamboe is van nature bacterie- en schimmelwerend. Voordeel is dat onaangename urine- of transpiratieluchtjes minder vat hebben in de stof en de romper langer fris blijft.
Tenslotte zijn de rompers van Jof niet alleen als ondergoed te dragen! In de zomer hoef je in principe niets over de romers met kapmouwtjes of de toffe jungleprint heen aan te geven. Ze kunnen met een leuke broek of rok gemakkelijk doorgaan voor een tof T-shirtje.

Ilse heeft naast haar assortiment rompers ook nog een klein assortiment slabben, sjaals en onderleggers van vrolijke hippe stoffen te koop. Deze producten maakt ze allemaal zelf. Heel leuk om cadeau te doen aan je eigen of een ander kind. Houdt de site en social media van Jof goed in de gaten. Ilse heeft regelmatig leuke acties en kortingen op haar producten dus gewoon volgen!😉