Nieuwsoverzicht

Me-time áltijd een goed voornemen!

maandag 09 januari 2023
Me-time áltijd een goed voornemen!

Een nieuw jaar gaat vaak gepaard met het maken van goede voornemens, een eeuwenoud gebruik. De Babyloniërs deden 4000 jaar geleden al beloften aan hun goden aan het begin van het jaar om geleende objecten terug te brengen en hun schulden af te betalen.

Radar heeft middels een klein online onderzoek de meest voorkomende goede voornemens voor 2023 op een rijtje gezet. Hieruit blijkt dat gezonder leven en geld besparen op nummer 1 en 2 staan. Meer tijd besteden aan mezelf/hobbies en vrienden of familie staat op 3. De ondervraagden in dit onderzoekje vinden vooral het hebben van ‘ME’-time een belangrijk thema.

Maar wat is me-time nu precies? Volgens Gezond.be is me-time eenvoudig gezegd dat je goed voor jezelf zorgt . Dat betekent dat je tijd inplant voor dingen die je leuk vindt en dat je even alleen iets doet voor jezelf en dus niet voor een ander.Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om weer even op te kunnen laden. Door jezelf deze tijd te geven en dingen te doen waar je energie van krijgt kun je meer rust vinden, je gelukkiger voelen en meer balans in je leven krijgen. Daardoor kun je ook meer aandacht besteden aan je (zorg intensieve) gezin.

Neem jezelf voor meer me-time te hebben en durf uit de dagelijkse beslommeringen te stappen. De Mind Wellness Giftcard kan jou, maar ook een ander die het nodig heeft helpen je me-time vorm te geven. De giftcard staat voor één of meerdere verzorgde sessie(s) waarin de ontspanning en inspanning van in het bijzonder de geest wordt gecombineerd. Vandaar de naam Mind Wellness, een wellness behandeling voor je mind.

Op de website van mindwellnessgiftcard.com, maar ook op de instagrampagina mind_wellness_giftcard vind je meer informatie over de coaches en therapeuten die je kunnen helpen het beste uit jezelf te halen. Want we verdienen het allemaal om toegang te krijgen tot onszelf, toch? Bijvoorbeeld om te onderzoeken waar je kracht ligt of waar je blij van wordt.

Onder de pagina mindwellnessgiftcard.com/portfolio is er een diversiteit aan professionals, ieder met haar eigen expertise. Dus wat vind jij belangrijk? Je veerkracht vergroten, persoonlijk leiderschap, meer werkplezier, intenser en bewuster leven, pijn de ruimte geven en helen, van dromen naar doen gaan, effectief communiceren of wil je leren wat de kracht van expressie is.

Door aan te klikken wat je belangrijk vindt, ontdek je wie jou het beste hierbij kan begeleiden. Je kunt de website van de professional bezoeken om te kijken of het een persoon is met wie je zou kunnen klikken. Zo eenvoudig kan het dus zijn.

Kun jij me-time gebruiken, ken je iemand die dit nodig heeft, óf wil je graag binnen je organisatie je werknemers stil laten staan bij hun me-time. Ze meer laten leven vanuit 'willen' in plaats van 'moeten' en daarmee investeren in het voorkomen van uitval en verzuim. Via Mind Wellness Giftcard kun je al vanaf €50 de giftcard eenvoudig en veilig bestellen.