Nieuwsoverzicht

Vanuit Eigen Kracht

dinsdag 31 januari 2023
Vanuit Eigen Kracht

Bemoedigende woorden voor ouders met een zorgintensief kind. Jolanda, zelf moeder van een zorgintensief kind, weet als geen ander met welke gevoelens deze groep ouders te maken hebben. Gevoelens van onmacht, frustratie, schaamte, boosheid, verdriet om wat niet is en misschien wel nooit gaat komen. Jolanda, die zelf vaak moodboards maakt om haar gedachten/ gevoelens te ordenen, ontwikkelde de afgelopen twee jaar een kaartendeck. Waarop inspirerende teksten staan, het is haar missie om ouders van een zorgintensief kind een hart onder de riem te steken/ te bekrachtigen.

Ze heeft nagedacht over passende teksten, kleurgebruik en materiaal, waardoor de inspirerende teksten helemaal tot hun recht komen. De ontwikkeling van het kaartendeck heeft voor haar geleid tot meer inzicht in haar gevoelsleven samen met haar zorgintensieve kind. Deze teksten kunnen je bemoedigen als je het vertrouwen in jezelf kwijt bent, druk op je relatie met je kind ervaart of te maken hebt met onbegrip vanuit je omgeving. Ze geven je een idee wat op dat moment nodig is voor jezelf en je kind.

De kaarten omvatten drie centrale thema’s:
-Jijzelf, gaat over je eigen gevoel en innerlijke ervaringen als ouder van een zorgintensief kind.
-Jij en je kind, gaat over hoe je positief in je relatie tot je zorgintensieve kind staat of kan gaan staan.
-Jij en je omgeving, gaat over hoe jij je verhoudt of kunt verhouden ten opzichte van de opvoeding van je zorgintensieve kind en je omgeving.

Ben je na het lezen geïnteresseerd of wil je een kaartendeck kopen of cadeau geven, neem dan een kijkje op: www.vanuit-eigenkrachtkaarten.nl