Nieuwsoverzicht

Buts en Bofn inspiratiekaarten

donderdag 09 maart 2023
Buts en Bofn inspiratiekaarten

De vorige keer heb ik jullie meegenomen in mijn ervaringen met het materiaal van Buts en Bofn. Vandaag neem ik jullie mee in de andere producten die Jeanette de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. De missie van Jeanette: complexe thema’s in heldere beelden vertalen. Belangrijke thema’s hierbij zijn: bieden van structuur, inzicht in tijd, versterken van sociale vaardigheden en zelfstandig functioneren.

Op 22 september nam communicatiemethodiek Buts en Bofn na een mooie finale in het Stadsmuseum Harderwijk, de 5e William Schrikker Initiatiefprijs van €15.000 in ontvangst. De jury is vereerd deze prijs te mogen uitreiken en zo een bijdrage te kunnen leveren aan waardevolle initiatieven voor de jeugdzorgsector. De winnaars zullen de geldbedragen die verbonden zijn aan de prijs inzetten om hun initiatief verder uit te bouwen en breed beschikbaar te maken.

Zo ontwikkelde Jeanette naast de houten ‘poppetjes’ ook inspiratiekaarten. De inspiratiekaarten zijn op beide zijden bedrukt, aan de ene kant vindt je een vraag. Op de andere kant zie je een beeld van een houten ‘poppetje’ dat passend kan zijn bij de vraag.

Een van de vragen op de inspiratiekaarten is bijvoorbeeld ‘Wat is jouw kracht’?
Iedereen draagt op zijn eigen manier een steentje bij. Het helpt je wanneer je weet wat jouw kracht is en hoe je deze kunt gebruiken. De afbeelding aan de andere kant is een voorbeeld, iedereen kan bij deze vraag tot een ander beeld komen, met andere kleuren en maten blokken. Maar ook de vraag is ter inspiratie en ondersteunt om in gesprek te gaan.
 
Hoe de inspiratiekaarten te gebruiken kun je leren in de workshop 'over gevoel gesproken' op 12 april in De Mooi Schuur in Udenhout, bij Tilbug. Tijdens de workshop maak je kennis met methodiek Buts en Bofn. Na een korte introductie ga je zelf aan de slag en ervaar je hoe de visuele materialen ondersteunen bij het praten over gevoelens. Daarnaast ontdek je veelzijdigheid van het materiaal. Er zijn ruim voldoende testsets aanwezig, je hoeft dus nog niet in het bezit te zijn van het materiaal.

Deelname aan de workshop kost € 49,95 incl BTW. Dit is incl. thee/koffie met koek en een setje Buts en Bofn inspiratiekaarten twv. €24,95 incl. BTW. De blokkensets zijn na afloop van de workshop met korting verkrijgbaar. Een workshop is voor o.a. coaches, IB-ers, psychologen, (ortho)pedagogen, ambulante- en andere begeleiders. De workshop vindt plaats op 12 April in De Mooi Schuur in Udenhout, bij Tilburg. Schrijf je hier in!

Ik ben Boukje, 37 jaar en woon sinds 2007 in Alphen (NB) samen met mijn man, zoon (11) en twee dochters (10 en 8). Al heel wat jaren werkzaam in de zorg (jaar of 18). En sinds de komst van onze dochter die een verstandelijke beperking heeft ook een soort tijger, die zich bezighoudt met (on)recht in de zorg.