Nieuwsoverzicht

We slaan een nieuwe weg in

vrijdag 12 mei 2023
We slaan een nieuwe weg in

Met Gwoon Handig zijn we sinds 2019 online, via onze website en social media, aan een levendige community van zorgouders, maar ook zorgondernemers en zorgpersoneel aan het bouwen. We hebben talloze mooie producten, handige diensten, herkenbare quotes geplaatst op social media en geweldige responses gehad. Tijdens de talloze beurzen die we de afgelopen jaren gedaan hebben merkten we echter dat we liever ‘live’ met ouders spreken. Ook vinden we het enorm waardevol ze aan elkaar te koppelen en ze concreet verder te helpen met advies.

We hebben daarom besloten vanaf dit jaar, 2023, ‘Offline’ met de stichting aan de slag te gaan in ons eigen stadsdeel De Reeshof in Tilburg. Niet alleen omdat we hier zelf wonen, maar ook omdat het grootste aantal jeugdzorgaanvragen in Tilburg dit stadsdeel wordt gedaan.

Daardoor is veel behoefte aan verbinding onder elkaar. Een goed netwerk van lotgenoten om op terug te vallen is in het belang van ieder zorgouder. We horen immers de meeste tips, trics, regelingen, handigheden van elkaar. En niet van school, gemeente, therapeut, ziekenhuis of overheid.
Waar vind ik een goede individueel begeleider? Wie is jou kinderarts? Mag ik aanspraak maken op dubbele kinderbijslag? Wat is de beste school? Wanneer en hoe vraag ik WLZ aan? Etc. Dit zijn maar enkele van de vele vragen waar we als ouders van een zorgintensief kind mee rondlopen. Als ouders willen we elkaars ervaringen horen. Zo kunnen we zelf regie houden bij het afwegen van de juiste opties en een keuze maken die bij je gezin past.

We zijn vanaf 9 mei wekelijks op dinsdag te vinden in de Buurthoeve (Reeshof). We sluiten dan van 10-12 uur aan bij de Toegang Tilburg. De website gaat ook op zijn kop en zal meer ingericht worden op het informeren van de ouders in onze wijk. De zoekcategorieën blijven echter gewoon online. 😄