Nieuwsoverzicht

Ben jij een lastige ouder!?

dinsdag 16 mei 2023
Ben jij een lastige ouder!?

Ben jij ook een lastige ouder, omdat je kind niet helemaal in de pas loopt? Als je kind bijvoorbeeld een handicap, ziekte of een ontwikkelingsachterstand heeft, heb je als ouder er direct een extra zorg bij. Je wordt vaak lastig gevonden, omdat je veel vragen stelt aan juffen of zorgverleners. Maar ook je vrienden of familie begrijpen niet altijd waarom je bijvoorbeeld besluit een drukke verjaardag over te slaan. Jij móét nu eenmaal een lastige ouder zijn om op te kunnen komen voor je kind, die dat door zijn beperking niet of moeilijk kan.

Saskia Waijers (buurtondersteuner B-buurt Reeshof) komt regelmatig bewoners in de wijk tegen met een kind dat extra zorg nodig heeft. Niet gek aangezien de wijk tussen twee speciale scholen in zit (de Bodde SO en VSO en de Westerwel SBO).

Zo ontmoette ze ook B-buurt bewoner Maartje Huggers. Zij is moeder van een kind met een beperking. Ze vertelde dat ze graag het theaterstuk Lastige Ouders naar de B-buurt wilde halen, om ouders zoals zij te laten ervaren dat ze niet de enigen zijn.

In Lastige Ouders nemen actrice Marike van Weelden (ook in het werkelijke leven moeder van een gehandicapt kind) en theatermaker Pieter Tiddens de bezoeker mee in hoe het leven is met een kind dat áltijd zorg en aandacht nodig heeft. Maartje had het stuk al eens gezien en herkende zichzelf er helemaal in. In een gesprek met de buurtondersteuner is besproken dat dit theaterstuk naadloos aansluit op wat de zorgouders in de B-buurt nodig hebben. Namelijk begrip en herkenning van de situatie waarin ze zich met hun kind bevinden.

Saskia: ‘Ik ervaar de B-buurt als een betrokken buurt, waar mensen niet afwachten, maar zelf aan de slag gaan. Maartje Huggers is hier een voorbeeld van. Dankzij het Open Deur project hebben we het initiatief van Maartje financieel kunnen ondersteunen.’

PraktischWanneer: Vrijdag 23 Juni 2023
Hoe laat:19.00 uur inloop en 20.00 aanvang theaterstuk
Entree:GRATIS
Waar: Theaterstuk Gymzaal Bergeijkstraat 18
Wie:Ouders van een kind met beperking uit de Gesworen hoek, Reeshof


Na afloop van de theateravond kunnen ouders napraten in De Buurthoeve onder het genot van een hapje en een drankje. Er is plek voor 50 personen. Dus schrijf jezelf snel in op maartje@gwoonhandig.com onder vermelding van “Lastige ouders”, want VOL=VOL.

Deze avond wordt mogelijk gemaakt met hulp van Tussenheid013, Contour de Twern en Stichting Gwoon Handig.